prev
next

Omroep West Multitrack Recording Studio akoestiek en inrichting

Op de vrijdagavond zendt RTV West een live programma uit met daarin live sessies van regionale bands. Bas Martinius (hoofd techniek radio en engineer) van Omroep West heeft de mogelijkheid gekregen zijn opname studio te moderniseren. Martinius wilde bewust analoog blijven en veel aandacht besteden aan de akoestiek en de plaatsing van de Genelec 1037 audio monitoren.

De grote analoge Midas mengtafel moest samen met diverse randapparatuur in een console komen dat plaats kon bieden aan de mix engineer maar ook aan een regisseur. Tevens was er veel 19” ruimte nodig. De zichtlijnen naar de opname ruimte moesten voor beide behouden blijven. Deze eisen die Martinius stelde zijn in het op maat gemaakte Mixed Production Concept console door KB|MF verwerkt.

Tegelijk heeft KB|MF akoestische adviezen en ontwerpen ten aanzien van de studio en de flushmounting van de Genelec 1037 monitoren aan Martinius gegeven. Deze adviezen en ontwerpen zijn gemaakt in combinatie met de grote console welke ontworpen was. Er is zo veel mogelijk rekening gehouden met de akoestische werking van de console in de studio.

Mocht u contact op willen nemen met Martinius, laat het ons weten en dan brengen wij u in contact met hem.

KB|MF design | acoustics | furniture